18.9.17

ΠΑΜΙΣΟΣ νο 124



Με κεντρικό θέμα τις οικονομικές ανάγκες του ΠΑΜΙΣΟΥ και
κυρίως θέμα τις "Περιπέτειες του Αη Γιάννη στο χρόνο, ένας αιώνας, τρεις σεισμοί, τρεις εκκλησίες" του Ηλία Μπιτσάνη, 
κυκλοφόρησε το νέο φύλλο του ΠΑΜΙΣΟΥ.

Στην υπόλοιπη θεματολογία του θα δούμε:

  • την μεγάλη συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη με το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"
  • το ελπιδοφόρο πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,
  • την παρουσίαση του βιβλίου μας για την Φρίντα στην Νίκαια,
  • την επάνοδο, ευρεία και δυναμική του "Ξωπηγαδιώτη" με τα σημαντικότερα του καλοκαιριού
  • την βράβευση για άλλη μια φορά του Σάκη Θεοδωρόπουλου
  • την νέα στέγη για την Φιλαρμονική μας
  • τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ από τα σχολεία της πόλης μας
  • την παράσταση της Βασιλικής Σαραντοπούλου "Ο άντρας, η γυναίκα, η σκιά και άλλες ιστορίες"
  • την αναφορά στην υψηλή διάκριση του συμπατριώτη μας Δημ.Ποτηρόπουλου

και ακόμη

  • την σελίδα μας για αυτούς που "έφυγαν" από κοντά μας







Δει δη χρημάτων......

Φίλες και φίλοι του ΠΑΜΙΣΟΥ, χωρίς πολλά λόγια και φιοριτούρες, η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα μας και τα νοικοκυριά, δεν θα μπορούσε να μην έχει πλήξει και τα οικονομικά του ΠΑΜΙΣΟΥ. Και όπως στα καλά νοικοκυριά, έτσι και σε μας, η συνετή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων χρόνων, επιτρέπει στον Σύλλογό μας να έχει την άνεση να εκδίδει την εφημερίδα μας και να την αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ σε 2000 συμπατριώτες μας, να πραγματοποιεί τις πολιτιστικές του εκδηλώσει και αυτές ΔΩΡΕΑΝ, να εκδίδει βιβλία, ιδιαίτερα και μοναδικά.
Μαζί με την συνετή διαχείριση, θα πρέπει να πούμε πως σημαντική βοήθεια μας παρέχουν οι κάθε φορά χορηγοί που επιδιώκουμε να έχουμε σε κάθε εκδήλωση, οι λαχειοφόρες αγορές στους χορούς μας με δώρα που μας προσφέρουν φίλοι του ΠΑΜΙΣΟΥ. Αυτοί είναι και οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ υποστηρικτές μας.
Κανένα έσοδο από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεν έχει καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια στα οικονομικά μας κατάστιχα.
Ενώ λοιπόν για τις εκδηλώσεις μας, μπορούμε να πούμε πως ο ισολογισμός τους είναι σχεδόν πάντα ισοσκελισμένος, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Εφημερίδα μας.
Κάθε χρόνο, η Εφημερίδα έχει αρνητικό ισοζύγιο. Τα έξοδα για την εκτύπωση και την ταχυδρομική αποστολή της είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα έσοδα του Συλλόγου.
Η ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων δείχνει πως οι εκατόν πενήντα (150) φίλοι του Συλλόγου, που έρχονται στην πρωτοχρονιάτικη πίτα και δίνουν την συνδρομή τους, μαζί με άλλους πενήντα (50) που την καταθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό του ΠΑΜΙΣΟΥ, είναι οι μοναδικοί οικονομικοί μας υποστηρικτές και φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν τα συνολικά έξοδα για την Εφημερίδα.
Όσο μεγάλη και αν είναι η οικονομική κρίση, δεν αντέχει σε καμιά λογική πως ΜΟΝΟ 200 από τους 2.000 συνδρομητές, το 10% δηλαδή, έχουν την δυνατότητα να δίνουν την συνδρομή τους στον ΠΑΜΙΣΟ.
Είναι ολοφάνερο πως αν από τους 2.000 (ναι 2.000) παραλήπτες της εφημερίδας, οι μισοί αν έστελναν στον Σύλλογο ΠΕΝΤΕ (5€) ευρώ κάθε χρόνο, η εφημερίδα θα είχε οικονομική αυτοτέλεια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας συζητήσει πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα, έχει αποδιώξει μέχρι αυτή την στιγμή αποφάσεις για περιορισμό των δραστηριοτήτων του Συλλόγου και ιδιαίτερα την έκδοση της εφημερίδας.
·         Απορρίψαμε χωρίς συζήτηση το ενδεχόμενο να αποστέλλουμε την Εφημερίδα μόνο σε όσους συμμετέχουν στα οικονομικά του Συλλόγου.
·         Έχουμε απορρίψαμε την είσοδό μας στην ηλεκτρονική εποχή με ταυτόχρονη κατάργηση της έντυπης έκδοσης,  θεωρώντας πως αφ' ενός το έντυπο έχει άλλη αξία, αφ' ετέρου δεν έχουν μπει όλα τα νοικοκυριά στην ηλεκτρονική εποχή.
·         Αυτό που έχουμε προκρίνει είναι η ταυτόχρονη ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση για όσο καιρό έχουμε την οικονομική δυνατότητα.
Η λειτουργία της ηλεκτρονικής μας σελίδας το επόμενο διάστημα, θα είναι γεγονός. Αυτή η σελίδα εκτός από την ύλη της εφημερίδας, τα νέα του Συλλόγου και της γενέτειράς μας, θα εξυπηρετήσει και μια μεγάλη σε σημασία και αξία δράση του Συλλόγου μας, την οποία θα την ανακοινώσουμε και θα σας ενημερώσουμε σύντομα.
Αυτή η επιλογή μας, η κατάργηση της έντυπης έκδοσης και η διατήρηση μόνο της ηλεκτρονικής,  δεν έχει οριστικά απορριφθεί, δυστυχώς την έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Η αναγκαστική υιοθέτησή της, εξαρτάται απόλυτα και καθοριστικά από την εξέλιξη των πραγμάτων.
Η συνειδητοποίηση από την πλευρά των 2.000 παραληπτών της εφημερίδας μας, για την σημασία που έχει η δική τους στήριξη και συμμετοχή στα έξοδα έκδοσης και αποστολής, στο βαθμό που αυτό το θεωρούν σημαντικό, θα μας επιτρέψει να απορρίψουμε τις άλλες δυσάρεστες επιλογές και να συνεχίσουμε όπως μέχρι σήμερα.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου, υπάρχουν οι ακόλουθοι τρόποι:
1. Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ: GR8101101040000010429626400
2. Οικονομική ενίσχυση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Αγορά των βιβλίων που έχουμε εκδώσει
α. Για τον Σωτήρη Πατατζή
β. Φρίντα Λιάππα, τα Ποιήματα, 20 χρόνια μια απουσία στην ζωή μας
·       με παραγγελία στα μέλη του Συλλόγου,
·       στο e-mail: pamisos@gmail.com,
·       στον εκδοτικό Οίκο Παρασκήνιο-Φιλίστωρ 
Σπύρος Μαρίνης & Σια ΟΕ
Σόλωνος 76, Αθήνα, 10680
τηλ.: 2103648170, 2103648197
email: marinisb@gmail.com

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.