4.8.17

Μεγάλη συναυλία με το "Αξιον Εστί" στην Αρχαία ΜεσσήνηΑθήνα…3.8.2017…..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στο "Αξιον Εστί", βρήκαν μια ακόμη ιδιαίτερη και μοναδική εκτέλεση από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Κώστα Νικολέα, του λαϊκού τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλου, διαχρονικού συνεργάτη Μίκη, του ιεροψάλτη της Υπαπαντής Κώστα Σιάχου και πολυμελούς ορχήστρας, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης το βράδυ της 31.7.2017.
Το αρχαίο Θέατρο, ξανάζησε στιγμές δόξας, κατάμεστο όπως ήταν, από την παρουσία τόσο πολλών θεατών από την Μεσσήνη, την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΜΙΣΟΥ, εκφράζει την ικανοποίησή του που η αποδοχή από την πλευρά μας της πρότασης του Γιάννη Θωμόπουλου για την μεταφορά της συγκεκριμένης συναυλίας στην Αρχαία Μεσσήνη, βρήκε απεριόριστη υποστήριξη και υιοθέτηση από τον Δήμο Μεσσήνης. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, του Δήμου Μεσσήνης, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου των απανταχού Νησιωτών ΠΑΜΙΣΟΣ, υπήρξε η μοναδική σε εκτέλεση και μεγαλειώδης συναυλία.
Η συγκινητική παρουσία των συμπατριωτών μας, ενισχύει την διακηρυγμένη μας άποψη, πως το χρέος των σημερινών Νησιωτών προς την Αρχαία Μεσσήνη, την πόλη της οποίας πήραμε το όνομά της, επιβάλλει στον σημερινό Δήμο Μεσσήνης, να έχει αυξημένο ρόλο και συμμετοχή στην προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και μια συνεχή και σημαντική πολιτιστική παρουσία, που ελπίζουμε να μετεξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό πλέον, που θα αποκαλείται Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον πρωτεργάτη στην ανάδειξη του μεγαλείου της Αρχαίας Μεσσήνης, καθηγητή Πέτρο Θέμελη, όχι μόνο για αυτά που έχει κάνει στην Αρχαία Μεσσήνη, όχι μόνο για την αποψινή του παρουσία, με τον εμπνευσμένο πρόλογό του στην εκδήλωση, αλλά και για την υποστήριξη που μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης να συγχαρούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους αφανείς συνεργάτες  (υπαλλήλους του  δήμου, ηχολήπτες, φωτιστές, εθελοντές, αρχαιοφύλακες κλπ), που συνέβαλαν στην άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.  Η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Καλαμάτας ήταν χορηγοί επικοινωνίας, ενώ και ο τοπικός έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος ενημέρωσε την τοπική κοινωνία. Τους ευχαριστούμε όλους.


Υ.Γ. 
1. Οι φωτογραφίες είναι από αναρτήσεις φίλων στην σελίδα του ΠΑΜΙΣΟΥ στο ΦΒ 
2. Φωτογραφικό υλικό και πολλά videos υπάρχουν στην σελίδα του ΠΑΜΙΣΟΥ στο ΦΒ
https://www.facebook.com/groups/125812277450101/ 
 


 

 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.