4.2.16

Διοικητικός Απολογισμός 2016Αθήνα 24.1.2016
Άλλη μια τριετία τέλειωσε και μαζί κλείσαμε τα 20 χρόνια από την δημιουργία του ΠΑΜΙΣΟΥ.
Μια εικοσαετία γεμάτη δράση, δραστηριότητες συμβατικές αλλά και καινοτόμες. Από τα σημαντικότερα της εικοσαετίας, θάλεγα πως είναι η επανασύνδεση των τότε 50-60άρηδων Νησιωτών με πανελλαδικό κύρος και καταξίωση με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας και με όχημα τις εκδηλώσεις, όλα αυτά τα χρόνια, φέραμε σε επαφή το Νησί και τους Νησιώτες με τον Κρεμμυδά, τον Ληναίο, τον Παναγιωτόπουλο, τον Κατσουλίδη, τον Μαρκόπουλο, τον Θωμόπουλο και τόσους άλλους. Μέσα από τις σελίδες του ΠΑΜΙΣΟΥ, γνώρισαν και γνωρίσαμε και μεις την σημαντική πορεία της ζωής τους και όλα αυτά που τους έκαναν ξεχωριστούς και σπουδαίους.
Την τριετία που πέρασε, καταγράφονται σαν ιδιαίτερης αξίας και σημασίας:
1. Οι δυο μεγάλες παραγωγές που έγιναν στην Αρχαία Μεσσήνη, για τον Σικελιανό το 2014 και τον Μ.Αναγνωστάκη το 2015, με σολίστα τον τραγουδιστή Γιάννη Θωμόπουλο. Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα και καταδείχθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός Καλοκαιρινού Φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη, με την ευθύνη πλέον και τις δυνατότητες που διαθέτει ο δήμος Μεσσήνης. (Η εκδήλωση του 2014 πραγματοποιήθηκε με οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας και τεχνική βοήθεια του Δήμου Μεσσήνης, ενώ το σε αυτήν του 2015 ο δήμος συνέβαλλε και με τεχνική βοήθεια αλλά και με οικονομική στήριξη).
2. Η Ανάδειξη του καλοφτιαγμένου και καλαίσθητου προαύλιου της Αγίας Παρασκευής, σαν χώρος που μπορούν να γίνουν αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, όπως αυτές για τον Τάκη Βαλαβάνη και τον Π.Σκούφη.
3. Η ιδιαίτερα σημαντική Ημερίδα για την Φρίντα Λιάπα, στο Gazarte τον Δεκέμβρη του 2014.
4. Η ακόμα πιο σημαντική απόφαση και προετοιμασία για έκδοση βιβλίου για την Φρίντα Λιάπα, στο οποίο περιέχονται οι τρεις ποιητικές της συλλογές, που δεν κυκλοφορούν πλέον προσφορά του Κυριάκου Αγγελάκου και οι ομιλίες των σημαντικών ανθρώπων του πολιτισμού από την Ημερίδα μας. Ένα βιβλίο αναφοράς για τους φίλους της Φρίντας Λιάπα.
5. Η έκδοση ενός ακόμα βιβλίου του Παν. Σκούφη "Σταυροδρόμια Ζωής" Β' τόμος.
6. Πολιτιστικές εκδρομές στο Ναύπλιο και τη Ελευσίνα, κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό, αποκριάτικο χορό κλπ
Τρία χρόνια γεμάτα δραστηριότητες, προίκα στο νέο ΔΣ που θα εκλεγεί σήμερα.
Τέλος η τριετία κλείνει με δυο γεγονότα που αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο:
α/ η παραίτηση του Χαράλαμπου Βασιλαδιώτη. (Οι επιστολές έχουν δημοσιευθεί στον Πάμισο).
β/ Η απόφαση του Δημ.Δημητρόπουλου να μην συμμετάσχει στις εκλογές για ΔΣ του Συλλόγου μας και να αφοσιωθεί στην Εταιρία Φίλων του Μουσείου Κατσουλίδη. Το Μουσείο Κατσουλίδη, όπως έχετε διαπιστώσει μέσα από τα δημοσιεύματα στον Πάμισο, κατέχει προνομιακή θέση για μας, μια και θεωρούμε πως είναι το σημαντικότερο σύγχρονο πολιτιστικό σημείο που έχει να παρουσιάσει η Μεσσήνη. Είναι γεγονός διαπιστωμένο πως δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως από την τοπική κοινωνία. Ευελπιστούμε πως ο Δημ.Δημητρόπουλος, με τις δράσεις του θα καταφέρει να υπερβεί αυτό το σκόπελο και πιστεύουμε ακράδαντα πως παράλληλα θα συνεχίσει να στηρίζει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του Πάμισου.
Αυτός είναι ο απολογισμός της τριετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβούλιου και μαζί με την εικοσαετή ιστορία μας, μπορούμε αβίαστα να πούμε πως
υπήρχε λόγος και αιτία για την δημιουργία του Πάμισου και
αυτός ο λόγος σήμερα δικαιώνεται πλήρως.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.