10.7.15

Εκδρομή με τον ΠΑΜΙΣΟ στον Αργοσαρωνικό 14.6.2015


Ο ΠΑΜΙΣΟΣ  , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργάνωσε  για  τα μέλη και τους φίλους του στις 14/06/2015 μονοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού  Ύδρα - Πόρο – Αίγινα.  Στο κάλεσμα  ανταποκρίθηκαν πολλοί φίλοι  εκτιμώντας  ότι είναι μια ευκαιρία να συναντήσουν  συμπατριώτες  και  φίλους τους  για να περάσουν καλά τόσο «εν πλω» όσο και πάνω στα όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού που θα επισκέπτονταν και δεν διαψεύστηκαν.

Αν και ο φετινός Ιούνιος  είχε απρόβλεπτο καιρό, την ημέρα της κρουαζιέρας ήταν θαυμάσιος , δροσερός, με διαύγεια για απόλαυση  του τοπίου και  φωτογραφίες και , ιδίως, ήρεμη θάλασσα για απολαυστικό ταξίδι. Με αυτούς  τους καλούς οιωνούς ξεκινήσαμε .   Όταν το  πλοίο  προσέγγιζε στο λιμάνι  του ιστορικού νησιού της Ύδρας  φάνηκαν τα σπίτια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τους, που έχουν αποτυπώσει σε πίνακες μεγάλοι ζωγράφοι, όπως ο Χατζηκυριάκος –Γκίκας  με το γνωστό  πίνακά του και έγιναν πόλος έλξης για πολλούς διάσημους, μεταξύ των οποίων και ο  Leonard Kohen   που εγκαταστάθηκε για αρκετό διάστημα εκεί και έγραψε βιβλία  και τραγούδια που τον έκαναν πασίγνωστο. Πολλοί  φίλοι  επισκέφτηκαν το  ιστορικό μουσείο που φυλάσσονται τα κειμήλια-  μαρτυρίες της συμμετοχής των Υδραίων  στους πολεμικούς αγώνες από το 21΄ μέχρι το 12-13΄. Άλλοι περπάτησαν στα δρομάκια και έφτασαν μέχρι το αρχοντικό του Π. Κουντουριώτη και οι υπόλοιποι  έμειναν συζητώντας με τις παρέες  τους  στα καφέ του λιμανιού.
Ακολούθησε  η επίσκεψη στον Πόρο  “ το νησί για ερωτευμένους ποιητές”   το νησί που αγάπησαν πνευματικοί άνθρωποι  Κοσμάς Πολίτης ,Γ. Σεφέρης κλπ.   Στο νησί αυτό  έδωσε τέλος στη ζωή του ο μεγάλος ρήτορας της αρχαιότητας Δημοσθένης  καταδιωκόμενος από τον Αντίπατρο . Οι  ομορφιές του νησιού με τα νεοκλασικά σπίτια  και την πράσινη ενδοχώρα  είναι αξεπέραστες. Στο μεσοπόλεμο ήταν  τόπος παραθερισμού των Αθηναίων που εγκαθιστούσαν τις οικογένειες  τους  και τις επισκέπτονταν τα σαββατοκύριακα.
Στη συνέχεια  κατευθυνθήκαμε στην  Αίγινα την οποία  Ο ΠΑΜΙΣΟΣ επισκεπτόταν για δεύτερη φορά αφού παλιότερα είχε διοργανώσει  εκδρομή με σκοπό την επίσκεψη  του  αρχαίου Ναού της Αφαίας  και του  Μοναστηριού του Αγίου Νεκτάριου. Η Αίγινα, λόγω της θέσης της, που βρίσκεται   ανάμεσα σε Αττική, Πελοπόννησο και Κυκλάδες,  έχει δεσπόσει  στην ιστορία του τόπου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και έχει κατάλοιπα όλων των ιστορικών περιόδων. Αρκετοί επισκέφθηκαν με τοπικά πούλμαν το μοναστήρι του Αγ. Νεκτάριου και οι υπόλοιποι έκαναν  βόλτες στον παραλιακό  εμπορικό δρόμο  ή κάθισαν στα καφέ περιμένοντας τον απόπλου  για  την επιστροφή  στην Μαρίνα του Φαλήρου.
Τέλος, αφού θα πρέπει να αναφερθεί  η άψογη συμπεριφορά του πληρώματος του πλοίου, η εξαιρετική ποιότητα και η αφθονία του μπουφέ , επισημαίνεται ότι  η γενική εντύπωση  ήταν θετική και έκδηλη  η  ικανοποίηση όλων  των φίλων  του ΠΑΜΙΣΟΥ  από μια τόσο ευχάριστη βόλτα  που μας αποσυμπίεσε από τις τρέχουσες εντάσεις. 

Κείμενο: Χ.Βασιλαδιώτης
Φωτογραφίες: Μ.Γαβράς - Β.Μεντάκου-Ασημάκη
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.