1.2.15

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 1.2.2015

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2015 έκοψε ο Σύλλογος των απανταχού Νησιωτών ο ΠΑΜΙΣΟΣ, την Κυριακή 1.2.2015 μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων του στον άνετο και καλαίσθητο Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού Gazarte.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Γαβράς, αναφέρθηκε αρχικά στις πέντε μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2015 και που όλες ήταν σημαντικές και είχαν μια μοναδικότητα:
  • τον Αποκριάτικο χορό,
  • την εκδήλωση για τον Π.Σκούφη στην Μεσσήνη, στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής με την συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας,
  • την μεγάλη μας εκδήλωση στην Αρχαία Μεσσήνη "Στην ηχώ του Απόλλωνα" για τον Αγγελο Σικελιανό και την Ευα Πάλμερ και την συμμετοχή του Στέφανου Ληναίου, του Γιάννη Θωμόπουλου και του μαέστρου Κώστα Νικολέα.
  • Τέλος την αξιολογότατη Ημερίδα για την πρόωρα χαμένη συμπατριώτισσά μας και σημαντική σκηνοθέτιδα Φρίντα Λιάππα, με την συμμετοχή των Ρέας Γαλανάκη, Μάρως Δούκα, Γιώργου Μαρκόπουλου, Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, Κυριάκου και Χρήστου Αγγελάκου, Ολιας Λαζαρίδη και Μίμη Κωστόπουλου.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις απώλειες της πόλης σημαντικών ανθρώπων της όπως μεταξύ πολλών άλλων, ο Τάκης Βαλαβάνης, ο Γιάννης Τσακόπουλος, ο Χρήστος Καμπάς, ο Γιώργος Λαδάς και ο Νίκος Μανιατογιάννης.
Κλείνοντας προσδιόρισε την θέση του ΠΑΜΙΣΟΥ για την σχέση που θα πρέπει να υπάρχει με τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή, θέση που βασίζεται στην "διακριτότητα και αυτονομία των θεσμών και των ρόλων" με τον πρώτο λόγο να τον έχει ο Δήμος και ο Δήμαρχος. Απευθυνόμενος δε στους αντιδημάρχους της Μεσσήνης, τόνισε πως
" Διαθέτουμε μια συσσωρευμένη εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά της πόλης μας που φτάνει τα 20 κοντά χρόνια. Έχουμε άποψη και για την πόλη και για την λειτουργία της. Μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε και με ιδέες και με έργα. Έχουμε βιώσει κάθε μορφής συνεργασίας με τους 4 προηγούμενους δημάρχους. Απομένει σε σας να το αναγνωρίσετε και να μας προσκαλέσετε. Έχετε τον πρώτο λόγο και μεις θα ανταποκριθούμε."
Το κομμάτι του ΠΑΜΙΣΟΥ δόθηκε στον Γιάννη Θωμόπουλο, ως αναγνώριση της σημαντικής συνεισφοράς του στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Εκ μέρους της νέας δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι της Μεσσήνης Χρήστος Καρύδης και Αριστομένης Αδαμόπουλος.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης Στέφανος Ληναίος, ο ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης, ο πρόεδρος της Λυρικής Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο Παναγιώτης Σκούφης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Γαβράς, ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Δημήτρης Αναστασόπουλος.
Επίσης ο Δημήτρης Μανιατάκης από το Μανιατάκειο Ιδρυμα και η Λένα Ζησιμοπούλου από τον Σύνδεσμο "Καλαμάτα".
Το δώρο της πίτας ήταν προσφορά από τα Ασημικά Κωσταντόπουλου-Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, Αθήνα, ενώ η πίτα προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Σουρίλα, στον Λόφο Αξιωματικών και Πετρούπολη.

Περισσότερες φωτο στα:
1. https://www.facebook.com/media/set/?set=pcb.913627172001937&type=1 

2.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.