28.7.14

«Η Ηχώ του Απόλλωνα» - Αρχαία Μεσσήνη

 Ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών ο ΠΑΜΙΣΟΣ, μαζί με την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου “Μελίγυρις”, τον Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας και

 σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

έχει σχεδιάσει μια Βραδιά λόγου, κίνησης και μουσικής στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης με τίτλο
«Η Ηχώ του Απόλλωνα»
για τον μεγάλο ποιητή Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ Σικελιανού.
Η εκδήλωση είναι πλήρως ενταγμένη στο αρχαιοελληνικό ιδεώδες και στην σύγχρονη αντίληψη για την χρηστική αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Ο Άγγελος Σικελιανός ήταν ο ποιητής της Δελφικής Ιδέας και της Δελφικής λατρείας όραμα-στόχο να συγκεράσει τις παραδόσεις του ελληνισμού με την σύγχρονη εποχή και να ενεργοποιήσει τη συλλογική πολιτιστική μνήμη του λαού σε μια δυναμική αναγέννηση.

Η σύντροφός του Εύα Πάλμερ - Σικελιανού ασπάστηκε την ιδέα της αναβίωσης των Δελφικών εορτών και η πραγματοποίησή τους στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, απετέλεσε ιστορικό σταθμό στη νεότερη ιστορία και γραμματεία του Ελληνικού θεάτρου αλλά και της νεότερης πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας θα χορέψει 5 παραδοσιακούς χορούς, που αντλούν την καταγωγή τους από την αρχαιότητα, μεταξύ αυτών και ο Καλαματιανός. Η υψίφωνος Ευτυχία Δημητρακοπούλου θα ερμηνεύσει ποιήματα της Ευας Πάλμερ - Σικελιανού που έχει μελοποιήσει ο αρχιμουσικός της φιλαρμονικής Καλαμάτας κ.Κώστας Νικολέας.

Στην δεύτερη ενότητα η ομάδα των μουσικών με τον Γιάννη Θωμόπουλο θα ερμηνεύσουν το Πνευματικό Εμβατήριο. 


Στην αφήγηση ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.


Είσοδος ελεύθερη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.